Kategoriler
Define Bulma Yöntemleri

Define Bulma Yöntemleri

03.09.2019
Define bulma yöntemleri, nasıl define aranır, nasıl define bulunur gibi sorularınızın cevabını bu sayfada bulabilirsiniz

Define Bulma Yöntemleri

Define Nasıl Aranır ?


Define Nedir ?
Define öncelikle toprakaltında kalmış yada gömülmüş para, altın, gümüş ve kıymetli eşyalardır.


Define Bulma Yöntemleri Nelerdir ?
Define bulma yöntemleri tarih boyunca sürekli yeni arayışlarla farklı arama yöntemlerinin oluşmasına ve yayılmasına sebep olmuştur. Günümüzde define arayıcıları teknolojinin ilerlemesiyle metal dedektörü, alan tarama cihazları ve toprak altı görüntüleme radarlarının faydalanmaktadır. Bunun dışında bakır çubuklar, şahkül gibi ve farklı iletişim yöntemleri ile arama yapan define bulmaya çalışan defineciler vardır.


• Öncelikle define araması yapılacak yer hakkında detaylı bilgilere sahip olunmalıdır.
• Arama yapılacak alan için yetkili mercilerden izin alınmalıdır
• Define araması yapılacak alanın fiziksel özelliklerine göre techizat seçilmelidir.
• Bulunması istenilen defineyi tespit edebilecek dedektör, alan tarama veya toprakaltı görüntüleme cihazları seçilmelidir. Bu madde çok önemlidir. Çünkü, piyasa da satılan cihazların her biri ayrı özellikler ve ayrı hedeflerin tespitinde kullanılmaktadır. Dolayısıyla teçhizat seçerken mutlaka iyi bir şekilde araştırma yapılması gerekmektedir. Mesela, altın madeni veya zerrecik için kullanılan cihazlar farklıdır, derin de daha büyük hedef tespiti yapmak için kullanılan cihazlar farklıdır. Siz maden arama cihazı ile derinden define bulmak isterseniz sonuç hüsran olacaktır.


Define Bulma Yöntemi olarak arayıcılar define işaretlerinden faydalanmaktadır. Define işaretleri olarak adlandırılan eski dönemlerde kullanılan şekiller, harfler, işaretler dikkate alınmaktadır. Bunlar için piyasa da çok fazla işaret kitabı bulumaktadır. Unutmayın doğal arazideki her işaret, her harf define işareti değildir.